Em in Salzburg

Ice cream in Hallein :)
Tämän vuoden ensimmäinen Suomi-vieras oli siis Emma, joka ilostutti meitä täällä O.C:ssä torstaista maanantaiaamuun saakka. Torstaina tsekkasin Salzburgin sääennustetta, ja koko viikonlopulle luvattiin pelkkää sadetta, ukkosta, ja lisää sadetta, ja etukäteen harmitti vähän ettei päästä nauttimaan Salzburgerosta ihan niin täysin siemauksin. Mutta kuinkas sitten kävikään, tällä kertaa sään arvaamattomuus oli meidän puolella, päästiin tekemään kaikkea ihanaa ulkoilmameininkiä joka päivä!

Torstaina käytiin tietysti O'Malley'sin karaokessa, se oli pakko näyttää Emmalle. Siellä oli sijaistava karaokeisäntä, joka oli asunut puoli vuotta Suomessa, ja naurettiin moneen kertaan kun se heitti hassulla aksentilla jotain tyyliin "Noniin tytöt!" tai "Tervetuloa karaokessa!" :'D Jees. Kaikesta sitä voikin saada kiksit. Tänä keväänä ollaan käyty O'Malley'sissä huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna, en oo enää ihan niin vakiokasvo - mikä tosin taitaa olla ihan hyvä juttu...

Brunch at the O.C.

Waiting in the rain for O'Malley's to open - quite embarrassing :DD
Perjantaina poljettiin ensin meidän koululle, jotta pääsin näyttämään sen Emmalle, ja sieltä jatkettiin Halleiniin asti. Emma oli niin ihana kun se ihasteli minuutin välein kaikkea: vihreyttä, vuoria, pyöräilyä, aurinkoa, jokea, kaikkea. Taas tuli sama tajuamisen tunne kuin aina omia huudeja esitellessä, se kun osaa taas vähän aikaa arvostaa kaikkea ympärillä olevaa vähän enemmän. Tykkään kyllä mun koulumatkareitistä, mutta en mä nyt ihan joka päivä hauko henkeäni vuorten kauneuden vuoksi, saati sitten jokaisen puun kohdalla ajattele että "VAUTSI MITEN VIHREÄ TUO PUU ONKAAN!" :'D

Hallein sijaitsee ehkä 14 kilometriä Salzburgin keskustasta, se on mukava ja kaunis pikku kylä, jonne voi polkea seuraamalla vain Salzachia koko matkan. Halleinissa on paljon kivoja pieniä kahviloita ja ravintoloita, ja ihan pakollinen nähtävyys on se yksi italialainen jätskipaikka siinä aukiolla, harmi kun en muista sen nimeä. Jäätelöpallo maksaa euron ja maistuu taivaalliselta. Vielä parempaa se on auringonpaisteessa istuskellessa Erkkulin ihanassa seurassa, suosittelen lämpimästi.

That's what Emma does to me.

Hallein & the wonderful Italian ice cream place

A cat was posing for us. We laughed at this photo so much and I'm not sure why...
Aika riensi ihan hurjaa vauhtia. Tuntui että kolme kokonaista päivää eivät riittäneet kaikkeen mitä halusin näyttää tai tehdä, mutta toisaalta, ainakin Emmalle jäi vielä paljon kaikkea seuraavalle visiitille (esimerkiksi Hohensalzburgiin ei ehditty ollenkaan! Hupsista...). 

Lauantaina kiivettiin vuorelle (josta löytyy kuvatodisteita edellisessä postauksessa), jonka jälkeen palattiin kotiin hetkeksi palautumaan, ja sitten jatkettiin L'Osteriaan pizzalle. Vuorikiipeily tuntui hieman jaloissa ja muutenkin oli hieman nuutunut olo, mutta niin me vaan Emman kanssa jaksettiin kiertää 5 eri Salzburgin baaria! Se on aika kattava kierros, kun miettii miten vähän täällä noita ulkoilupaikkoja on, tai ainakin siedettäviä sellaisia. Yöllä käveltiin kotiin keskustasta, ja mun hieno arvio, että kävely kestäisi 15 minuuttia, oli vähän optimistinen. Nyt ainakin tiedän, että keskustasta Erentrudisstrasselle kestää 38 minuuttia, kun kävelee suht ripeästi.

On Saturday we went for dinner at L'Osteria
...and then went to 5 different bars around Salzburg. Good night-time sightseeing.
Säästeltiin kaikki nähtävyydet sunnuntaille. Taas kävi tuuri, aurinko porotti ja keskustassa oli ihana tunnelma. Ensin brunssi Café Republicissa, sitten kävelyä vanhassakaupungissa ja maratoonareiden ihastelua, hissi modernin taiteen museolle, radlerit Mirabellgartenin kahvilassa, pyöräretki Leopoldskronin kautta Stieglbräuhun ja siitä sitten kotiin valmistamaan schnitzel-illallista! Aika hyvin yhdelle sunnuntaille saatiin tungettua ohjelmaa. Matkanjärjestäjänä olin oikein tyytyväinen aikatauluun ja kierroksen kattavuuteen.

The Salzburg marathon was on Sunday
Emma and a tourist pose
Giant pickles. What the...

Leopolskron, Emma & Korbi
Maibaum event at Stieglbrau
Andres showing family photos
The first schnitzels I've ever made :P Or actually Susi made them. But I helped.
Siinäpä sitä. Kuulosti ihan joltain koulun esitelmältä että "ensin mentiin sinne sitten mentiin tänne mukava matka oli opin paljon." Mutta nyt on vähän kiire, lähden tästä koululle englanninkokeeseen, sieltä sitten suoraan junalla Muncheniin Pauliinan luo vierailulle, ja huomisaamuna lento Memminghemistä Tukholmaan ja sieltä Sandran luokse Uppsalaan.

Lupaan aloittaa päättötyön tekemisen ensi viikolla. Lupaan.

2 kommenttia:

  1. siis kato näit kuvii! miten vihreitä noi puut onkaan näissä, ihan hulluu!!!! ehe-ehe :D

    oli kyl kivoimmat neljä päivää vähään aikaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Niin onkin vihrean vehreita! Enpas huomannutkaan!! ehe-ehe :D

      Kiitti kun vierailit beibeeeeee.

      Poista

Piti ottaa sanavahvistus käyttöön kun alkoi tulla niin paljon hämärää roskapostia.
Anyway, please write a comment. I love getting comments!