Koputtavalle avataan

No mutta tervehdys! Tänään on hieno päivä. Nimittäin. MÄ SAIN TÖITÄ!!!

Eilen oli myös hieno päivä, koska sovittiin Ainon kanssa että ne tulee Sampsan kanssa kyläilemään Salzburgiin maaliskuun alkupuolella. JEE!

St. Nicolauksen päivän kunniaksi san lahjan Susilta :) 6.12.
Mulla oli siis tänään työhaastattelu hotelliin tarjoilijaksi. Kun pari viikkoa sitten bongasin englanninkielisen työpaikkailmoituksen meidän koulun nettisivuilta, päätin hakea, kun käytännössä kaikki muut paikat jotka netistä olin löytänyt, vaativat sujuvaa saksaa. Sain sähköpostilla vastauksen että haastattelu on 8.12., ja tänä aamuna vähän jännitti.

Niin vaan kaikki meni sitten tosi hyvin. Työt alkaa 1.1.2012 aamupalassa klo 06, joten uuden vuoden juhlinnat saa tänä vuonna jäädä hiljaisiksi ;) Aluksi mulla on viikon mittainen koeaika, jonka aikana mun taitoja tsekkaillaan ja työhön sopivuus arvioidaan, tai jos itse päätän etten halua ottaa työtä, mulla on se ensimmäinen viikko aikaa sanoa etten haluakaan tätä. Jos (ja kun!) kaikki menee nappiin, saan joululomaksi eli tammi-helmikuulle kokoaikaisen työn, ja siitä eteenpäin olisin koulutöiden ohella part-time waitress. Kyselin vähän, että miten työvuorot sitten sovitaan ja jaetaan, että onko mun esimerkiksi mahdollista tulla huhtikuussa lomalle Suomeen, ja koko systeemi kuulosti tosi joustavalta ja hyvältä, ei kuulemma ole mikään ongelma jos välillä haluan lomailla. Mua haastatellut hotel manager oli TOSI mukava, ja hotellin ravintola oli suht tunnelmallinen, ja aulassa oli pieni söpö baari. Jee!

Suurimmat haasteet tässä työssä tulee olemaan heräämisen ja saksan kielen kanssa. Haastattelussa mulle sanottiin, että ennen ensimmäistä työvuoroa olisi hyvä opetella paljon ruokasanastoa, jotta osaan vastata asiakkaiden kysymyksiin. Jos enimmäisen työviikon aikana vaikutan ihan kielitaidottomalta puupäältä, voi olla etten saisikaan työsopimusta, joten parasta nyt treenata makkarat, munakkaat ja muut muonat mun sanavarastoon.

Nyt on tosi hyvä fiilis. Tuntuu hyvältä tietää, että kun joulun jälkeen palaan Salzburgeriin, mulla on jotain tekemistä vuorten tuijottelun lisäksi.


Ich bin Kellnerin von Beruf!

6 kommenttia:

  1. Vau, mahtava homma! Onnea työpaikasta!!

    Mutta muista sit kans varata tarpeeks aikaa sille vuorten tuijottelullekin..! ;)

    VastaaPoista
  2. jeeeeeee siistiä! hehe apua, olisin ihan pulassa kun pitäis opetella ruokasanasto saksaks, et tsemppiä vaan :D mut mahtavaa, onnea työpaikasta! <3

    VastaaPoista
  3. Du wirst sicher eine sehr gute Kellnerin. Herzlichen Glückwunsch!
    Mutti

    VastaaPoista
  4. Danke schön vaan kaikille! :D

    Oon kyllä niin iloinen tästä. Jesh :)

    VastaaPoista

Piti ottaa sanavahvistus käyttöön kun alkoi tulla niin paljon hämärää roskapostia.
Anyway, please write a comment. I love getting comments!